Richemont Restaurant – Slightly Different

Richemont Gastronomy, headed by Jonas Seifert and his representative Patricia Sieber, employs a total of 24 staff (part-time and full-time).

Our restaurant have an international focus. We welcome guests from all over the world every day. Not only are we in the same building as the Richemont Craft School – we are actually part of it.

Richemont Craft School is the national training centre for bakers, confectioners and pastry chefs, as well as an international centre of excellence. The “craft school”, as it is usually called, is part of the Swiss Bakery Confectionery Association and «belongs» to its members: commercial bakeries, pastry shops and confectioneries from all over Switzerland.

As an international centre of excellence, the Richemont Craft School operates (almost) all over the world: from neighbouring countries to Russia, Dubai and Singapore to New Zealand. We support and advise companies and educational institutions, thus sustainably promoting the «bakery trade» around the globe.

Customer Voices

How did you like your time at Richemont? Did you fully enjoy it? Then we look forward to finding out about it! As you are not «only» our guests, but also our biggest motivators and critics!

Loved the breakfast options and the flat white

Loved the breakfast options and the flat white

Great value for money! Nice location on the lake with beautiful walking path all on the lake to Lucerne downtown and close to the Swiss Museum of Transport. Very nice staff, simple but clean rooms. Highly recommend!

Sehr zu empfehlen. Freundliches Personal, inkl. Chef. Haben am Wochenende zwei Zimmer gebucht inkl. Brunch. Hat alles gepasst!

Sehr freundliches Personal. Zimmer sehr einfach, aber sauber. Das Frühstück war sensationell.

Günstiges und gut gelegenes Hotel für kurze Aufenthalte.
Es ist ein sehr nettes Hotel mit zweckmässig eingerichteten, sehr sauberen Zweibettzimmern. Parkgarage ist vorhanden.
Gut ist auch die inkludierte Luzern-Card, mit der man während der Aufenthaltszeit den ÖV kostenlos benutzen kann.
Was man wissen muss: Die Rezeption ist nur von 7 Uhr bis 17 Uhr besetzt, danach sieht man niemanden mehr. Die Kommunikation erfolgt dann über Telefon oder Email, was aber sehr gut funktioniert.

Alles war wunderbar!! Das Brot ist sehr lecker und die Patisserie ausgezeichnet.
Ich empfehle dorthin Essen zu gehen oder ein Kaffe mit Kuchen zu nehmen (:

Genialer Brunch: tolles Buffet, das keine Wünsche offen lässt, sehr freundliche Mitarbeiter, Preis / Leistung top – freu mich schon aufs nächste Mal

Brunch im Richemont kann ich nur wärmstens empfehlen.
Das Servicepersonal ist sehr freundlich und kümmert sich gut um die Gäste.
Die Auswahl am Buffet für den Brunch stimmt preislich und lässt keine Wünsche offen. Die frisch zubereiteten Eierspeisen runden das Gesamtbild ab.
Vielen Dank für diesen angenehmen Sonntagmorgen.

Wir sind zum Brunch mit der Familie dort gewesen. Super Bedienung, freundlich und aufmerksam. Wahnsinniges grosszügiges Buffet mit wirklich allem was das Herz begehrt. Es blieben keine Wünsche offen. Schön finde ich, dass es viele Köstlichkeiten in kleinen Versionen gibt, sodass man wirklich alles probieren kann und nicht unnötig viele Resten hat. Ich komme sehr gerne wieder. Preis/Leistung ist es wert.